Τράπεζα Βιογραφικών σημειωμάτων λειτουργεί στην Αμμόχωστο

 

Μια νέα, καινοτόμος τράπεζα άρχισε τη λειτουργία της την Πέμπτη 16 Μαϊου, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Πρόκειται για την «Τράπεζα Βιογραφικών Σημειωμάτων» της Τουριστικής, Εμπορικής Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ). 
 
Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας αναφέρεται ότι στόχοι της νέας Τράπεζας «είναι η διοχέτευση εγχώριου ικανού ανθρώπινου δυναμικού στις εταιρείες της επαρχίας Αμμόχωστου, η παροχή διευκολύνσεων στους εργοδότες που ενδιαφέρονται για πρόσληψη προσωπικού και η παροχή στήριξης στους άνεργους απόφοιτους σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».
 
Τη συγκεκριμένη τράπεζα «μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσοι έχουν το δικαίωμα κατάθεσης Βιογραφικού Σημειώματος, δηλαδή μόνο πτυχιούχοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που ενδιαφέρονται για εργοδότηση στην Επαρχία Αμμοχώστου. Το κόστος κατάθεσης βιογραφικού σημειώματος ανέρχεται σε €20». 
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «δικαίωμα αξιοποίησης της Τράπεζας Βιογραφικών Σημειωμάτων έχουν μόνο εταιρείες - μέλη της ΤΕΒΕΑ, η οποία βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με 300 και πλέον επιχειρήσεις. Επιπρόσθετα, η ΤΕΒΕΑ λειτουργεί ως συμβουλευτικός φορέας για την αξιοποίηση όλων των σχεδίων που σχετίζονται με εργοδότηση προσωπικού».
 
Η ΤΕΒΕΑ θεωρεί ότι «η νέα υπηρεσία της θα βοηθήσει τόσο τους απόφοιτους στην προσπάθεια τους για εργασία εναρμονισμένη με τις γνώσεις τους, όσο και τις επιχειρήσεις μέλη της στην προσπάθεια τους για εξεύρεση του κατάλληλου προσωπικού». 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε το Κλειστό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Κύπρο
CIM Summit 2024: Πλατφόρμα ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών
Davood Shamsi: Με εμπειρία σε Apple και JP Morgan στο 3ο Digital Cyprus Conference
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Το κοινό «αγκάλιασε» την εκστρατεία του Bean Bar απέναντι στον καρκίνο του μαστού
Σύσταση Δικτύου Επιχειρήσεων Καινοτομίας από την ΟΕΒ
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Ο νέος πρόεδρος των πολιτικών μηχανικών-Το κεντρικό Δ.Σ. του ΣΠΟΛΜΗΚ για την τριετία 2024-2027
Σημαντικές κοινωνικές δράσεις από ACTTA για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή του
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους «Νοιώθω Αυτοπεποίθηση»-Μια συνεργασία Dove και Hope For Children