Πτώση στις τιμές ακινήτων της Βρετανίας

Με πιο γρήγορο ρυθμό μειώθηκαν οι τιμές των ακινήτων στη Βρετανία το Νοέμβριο. Ωστόσο, αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν το 2013.

Ο δείκτης του Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), που περιλαμβάνει εποχικά αναθεωρημένα στοιχεία, μειώθηκε στο -9 το Νοέμβριο σε σύγκριση με το -7 τον προηγούμενο μήνα. Αν και τα στοιχεία είναι πιο αρνητικά, εντούτοις οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η γενικότερη εικόνα θα παραμείνει αναλλοίωτη.

"Η μακροοικονομική εικόνα συνεχίζει να επιβαρύνει σημαντικά την αγορά και συνεχίζει να αποτρέπει την όποια σημαντική ενίσχυση στη δραστηριότητα", δήλωσε ο Πίτερ Μπόλντον Κινγκ, της RICS.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον από πιθανούς πελάτες αυξήθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα και βρίσκεται ήδη στο 11% από το τέλος του καλοκαιριού, υποδεικνύοντας ότι το σχέδιο χρηματοδότησης δανείων από την Τράπεζα της Αγγλίας (Funding for Lending Scheme - FLS) βοηθά στην παραχώρηση δανείων για τους αγοραστές. Το πρόγραμμα FLS προσφέρει στις εμπορικές τράπεζες φθηνό χρήμα αν με τη σειρά τους δανείζουν τα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και είναι σχεδιασμένο να ενισχύσει την οικονομία κατά τρόπο που δεν κατέφερε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΤτΑ ύψους 375 δις στερλινών.

Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος, οι πωλήσεις ακινήτων παρουσίασαν μικρή αύξηση με πωλήσεις 15,8 οικιών κατά μέσο όρο το Νοέμβριο σε σχέση με 15,4 τον Οκτώβριο.

Δειτε Επισης

Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι