Limassol Marina: Όλα βαίνουν καλώς

Εκεί που η οργάνωση εκατοντάδων ατόμων συναντά το απέραντο της θάλασσας και που η δημιουργικότητα ταυτίζεται με την επιχειρηματικότητα, υλοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ιδιωτών στην Κύπρο. Η καρδιά χτυπά στη δυτική πλευρά του παραλιακού μετώπου της πόλης, όπου στη Limassol Marina όλα βαίνουν καλώς...

Μπουλντόζες, φορτηγά, τζιπάκια, γερανοί και καμιά πεντακοσαριά άτομα πάνε κι έρχονται στους χώρους της Limassol Marina, έχοντας έναν στόχο: Την αποπεράτωση ενός εκ των μεγαλύτερων ιδιωτικών έργων ανάπτυξης, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Κύπρο.

Με ένα δημοσιογραφικό μπλοκάκι, μια φωτογραφική μηχανή και αρκετό ποδαρόδρομο ανάμεσα σε μηχανήματα, εργάτες και σκόνη είδαμε και απαθανατίσαμε τα έργα.

Έτοιμα: 80% λιμενικά και 40% οικιστικά έργα  

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα κατασκευαστικά έργα, τα οποία διεκπεραιώνονται  με γοργούς ρυθμούς, ούτως ώστε το project να φιλοξενήσει σύντομα τους πρώτους του ενοίκους.
Σημειώνεται ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί το 80% των λιμενικών έργων και το 40% των οικιστικών αναπτύξεων και έργων υποδομής, ενώ έτοιμο είναι ολόκληρο συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων, το οποίο φέρει την ονομασία Nereids.

Ακίνητα: Συμβόλαια άνω των €70 εκ

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι έχει ήδη πωληθεί το 50% των διαμερισμάτων στο συγκρότημα Nereids, το οποίο περιλαμβάνει 94 διαμερίσματα. Αναφέρεται, ακόμη, ότι οι πωλήσεις των ακινήτων έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των ανθρώπων της Limassol Marina, με υπογραφές συμβολαίων αξίας πέραν των €80 εκατομμυρίων. Μέχρι στιγμής το 40% των επενδυτών είναι Κύπριοι και το 60% ξένοι.  
Σημειώνεται ότι το 2013 θα ανακοινωθούν οι τιμές και θα διατεθούν προς πώληση και τα Dioni Residences, συγκρότημα το οποίο περιλαμβάνει 12 πολυτελή διαμερίσματα στο εμπορικό τμήμα της μαρίνας. Παράλληλα θα παρουσιαστούν και τα Castle Residences, τα οποία περιλαμβάνουν 41 διαμερίσματα στη μέση της θάλασσας, με θέα της πόλης, του βουνού, της θάλασσας και της μαρίνας.

Επενδυτές: Ανά τον κόσμο παρουσιάσεις

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η συμμετοχή σε εκθέσεις ακινήτων του εξωτερικού, αλλά και οι επαφές με δυνητικούς επενδυτές, έχουν καθιερώσει το έργο ως ένα από τα πιο ελκυστικά έργα της Ευρώπης. Η Limassol Marina φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα του διεθνούς ανταγωνισμού.

Την ίδια ώρα φορείς της Λεμεσού θεωρούν ότι το έργο θα ενισχύσει την αγορά ακινήτων της πόλης, αλλά και την οικονομία της, η οποία αντιστάθηκε στα χρόνια της κρίσης λόγω του μεγάλου αριθμού ξένων επενδυτών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, επίσης, και το μεγάλο έργο της προώθησης των χώρων για τα σκάφη. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ειδικές παρουσιάσεις, προκειμένου οι ιδιοκτήτες σκαφών να λάβουν γνώση για τα πακέτα γνωριμίας που αφορούν 650 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής από οκτώ έως 115 μέτρα.

2015: Όλα έτοιμα το πρώτο εξάμηνο

Όλα τα έργα κατασκευής της Μαρίνας Λεμεσού θα ολοκληρωθούν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Εντός του 2013, όμως, αναμένεται να αποπερατωθούν εκείνα που αφορούν ψυχαγωγία και εστίαση, τα οποία θα δώσουν σταδιακά νέα πνοή στην πόλη της Λεμεσού. Κι αυτό γιατί το συνολικό project της Limassol Marina περιλαμβάνει νέο δρόμο, ο οποίος θα συνδέει τη Φρανκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό δρόμο. Παράλληλα, η  Πλατεία Ειρήνης θα συνδεθεί με το κάστρο και την πλατεία της μαρίνας.

Μάλιστα, σχεδιασμοί που έχουν υλοποιηθεί από παράγοντες της Λεμεσού αναφέρονται σε σύνδεση του παλαιού λιμανιού της πόλης με την ευρύτερη ανάπτυξη της μαρίνας.

Στο γενικότερο σχεδιασμό θα ενταχθούν, κατά πάσα πιθανότητα, και οι παλιές οινοβιομηχανίες, οι οποίες πιθανότατα θα μετακινηθούν από τη σημερινή τους θέση. Ο προγραμματισμός στοχεύει στην επιμήκυνση του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού, καθιστώντας έτσι την πόλη την περιοχή με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή τουριστικής αξιοποίησης στην Κύπρο, με διάμετρο πέραν των 10 χιλιομέτρων.
 

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας