Κίνα: Πετά η βιομηχανική παραγωγή

Στοιχεία που καταδεικνύουν τη συνεχιζόμενη δυναμική της κινεζικής οικονομίας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Στατιστικής της χώρας.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 10,1% το Νοέμβριο, ακολουθώντας την αύξηση σε ποσοστό 9,6% τον περασμένο μήνα και 9,2% το Σεπτέμβριο και το 8,9% του Αυγούστου, που ήταν το χαμηλότερο ρεκόρ τριών και πλέον χρόνων.
Η γενικότερη ανάπτυξη επιβραδύνθηκε στο 7,4% την τριμηνία μέχρι τον Σεπτέμβριο, που αποτελεί τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας τριετίας.

"Γενικότερα πρόκειται για αρκετά ισχυρά στοιχεία, που υποστηρίξουν την άποψή μας για επάνοδο στην ανάπτυξη του ΑΕΠ," δήλωσε ο Λυ Τινγκ, οικονομολόγος στην Bank of America Merrill Lynch.
Άλλα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή, δείχνουν ότι οι λιανικές πωλήσεις, ένας ισχυρός δείκτης κατανάλωσης, αυξήθηκε κατά 14,9% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο από 14,5% τον προηγούμενο μήνα.

Οι κινεζικές επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία, όπως υποδομές, τους πρώτους έντεκα μήνες του έτους αυξήθηκε κατά 20.7% σε ετήσια βάση.
Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα είχε μειώσει δύο φορές φέτος τα βασικά της επιτόκια, ενώ μείωσε τρεις φορές το ποσό που πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες ως εποπτικά κεφάλαια, προκειμένου να ενθαρρύνει τη χορήγηση δανείων στην αγορά.

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες