Τριήμερη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην El Pais

Οι δημοσιογράφοι της ισπανικής εφημερίδας El País ξεκίνησαν την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, τριήμερη απεργία διαμαρτυρόμενοι για ένα σχέδιο του ομίλου στον οποίο ανήκει η εφημερίδα να μειώσει κατά το ένα τρίτο τις θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των συνδικαλιστών τους.

Από τους 390 δημοσιογράφους, μόλις 28 εργάστηκαν την Τρίτη για την έκδοση της Τετάρτης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μανουέλ Γκονθάλεθ, πρόεδρος της επιτροπής εκπροσώπων του προσωπικού.

Η Ελ Παΐς, που ιδρύθηκε το 1976, ανήκει στον μεγαλύτερο ισπανικό όμιλο Prisa, παρουσίασε στις 9 Οκτωβρίου ένα σχέδιο μείωσης δαπανών το οποίο προβλέπει την κατάργηση 149 θέσεων εργασίας σε σύνολο 466 εργαζομένων, η οποία θα προέλθει από 128 απολύσεις και 21 προσυνταξιοδοτικές αποχωρήσεις εργαζομένων άνω των 59 ετών. Στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνεται επίσης μείωση «15% του βασικού μισθού όλου προσωπικού», σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστών.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, που προσπαθούν εδώ και μέρες μέσω διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση να βελτιώσουν τους όρους του σχεδίου μείωσης δαπανών της Ελ Παΐς, αποφάσισαν σήμερα να κηρύξουν απεργία ως την Πέμπτη για να υποστηρίξουν τα αιτήματά τους. «Φαντάζομαι ότι θα εκδώσουν μια εφημερίδα με λίγες σελίδες», δήλωσε ο Γκονζάλες.

«Η πλειονότητα του προσωπικού δεν θα εργαστεί και αυτό θα φανεί τόσο στην εφημερίδα όσο και στον ιστότοπο», πρόσθεσε. Η Prisa ανακοίνωσε ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους είχε καθαρά κέρδη 30,98 εκατομμύρια ευρώ.

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ