Η κρίση «κτύπησε» τους πιο λαμπερούς εμπορικούς δρόμους

• Έχασε την πρωτιά η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης και κατέβηκε επτά θέσεις η Ερμού.
 
Σοβαρή πτώση καταγράφουν τα ενοίκια των εμπορικών καταστημάτων στους πλέον ακριβούς δρόμους της Ελλάδας, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της εταιρείας Cushman & Wakefield που δημοσιοποιήθηκε. Η έρευνα δείχνει ότι το 2012 η μείωση στην Ελλάδα φτάνει το 17,1% όταν ο μέσος όρος διεθνώς δείχνει αύξηση στις περισσότερες χώρες του κόσμου και μάλιστα παρά την ύφεση.

Ωστόσο, η έρευνα που διενεργήθηκε σε 62 χώρες του κόσμου καταγράφει ότι ακόμα και στους πιο «λαμπερούς» εμπορικούς δρόμους του πλανήτη η κρίση έδειξε τα δόντια της. Έτσι, έπειτα από 11 συνεχή χρόνια η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης έχασε μάλλον λίγη από τη λάμψη της και μαζί την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Η έρευνα που έχει επεξεργαστεί στοιχεία τιμών προσφοράς και ζήτησης σε 326 εμπορικούς δρόμους παγκοσμίως έως τον περασμένο Ιούνιο, κατατάσσει την οδό Ερμού, τον πιο εμπορικό δρόμο της Ελλάδας, στην 28η θέση διεθνώς από την 22η θέση που ήταν πέρσι με το μέσο ετήσιο ενοίκιο ανά τετραγωνικό μέτρο να έχει διαμορφωθεί στα 2.040 ευρώ.
Από την άλλη, η Κόζγουεϊ Μπέι, στο νησί του Χονγκ Κονγκ, είναι πλέον η πιο ακριβή εμπορική συνοικία του κόσμου, καθώς πήρε την πρώτη θέση από την 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη του εξειδικευμένου γραφείου μελετών Cushman και Wakefield.

«Στην κορυφή της φετινής κατάταξης βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ» αναφέρει το γραφείο σε ανακοίνωσή του. «Παρά την οικονομική επιβράδυνση, οι διανομείς εξακολουθούν να θεωρούν αυτή την αγορά ως την ιδεώδη πύλη εισόδου στην ηπειρωτική Κίνα».

Η λεωφόρος Σανζ-Ελιζέ στο Παρίσι κατατάσσεται πλέον τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ ήταν 5η το 2011.
Μετά τις τρεις πρώτες θέσεις, ακολουθεί η Γκίνζα (Τόκιο) και μετά η Πιτ Στριτ Μολ (Σίδνεϊ) και η Νιού Μποντ Στριτ (Λονδίνο).

 

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες