Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ορουντιώτης: Τι περιλαμβάνει το "Μικρές Αποδράσεις, Μεγάλες Εμπειρίες"

Για άλλη μια χρονιά ο ΚΟΤ προωθεί το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού "Κύπρος, Μικρές Αποδράσεις, Μεγάλες Εμπερίες" που στόχο έχει την επέκταση της τουριστικής περιόδου και της τόνωσης των κυπριακών ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων με οικονομικές "ενέσεις" από την ντόπια αγορά. Σε παρουσίαση του προγράμματος ο ΄πρέοδρος του ΚΟΤ, Αλέκος Ορουντιώτης τόνισε: "Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, πιστός στο ραντεβού του με τους Κύπριους, συνεχίζει από το Φθινόπωρο του 2008  το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα «Κύπρος, Μικρές Αποδράσεις, Μεγάλες Εμπειρίες». Στόχος του προγράμματος είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού καθώς και στην τόνωση της εποχικότητας, ενώ παράλληλα προωθεί τη γνωριμία των Κύπριων και όχι μόνο  με διάφορες γωνιές και προϊόντα της Κύπρου". 

Μάλιστα ο κ. Ορουντιώτης σημείωσε πως το τελευταίο πρόγραμμα των Μικρών Αποδράσεων έχει τελειώσει τέλος Ιουνίου 2012 με μια αύξηση στους συμμετέχοντες της τάξης του 31%  συγκριτικά με πέρσι. "Συγκεκριμένα την περίοδο 2011/2012 είχαμε 3.348 επισκέπτες (εκ των οποίων οι 2.479 εκμεταλλεύτηκαν την εκδρομή που προσφέρει ο ΚΟΤ) ενώ το 2010/2011 είχαμε 2.557 επισκέπτες( εκ των οποίων οι 1.592 αξιοποίησαν την προσφορά εκδρομής)" ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΟΤ.

Στο νέο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ξενοδοχεία  δύο, τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων καθώς επίσης οργανωμένα διαμερίσματα για να διαμορφώσει ο καθένας το δικό του ατομικό πακέτο. Στα ξενοδοχεία προσφέρεται δείπνο και πρόγευμα. Παρέχεται επίσης γεύμα την Κυριακή σε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν σε εκδρομή με λεωφορεία και τη συνοδεία ξεναγού στην επαρχία διαμονής τους, η οποία είναι προσφορά του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Σε περίπτωση οργανωμένης παρέας άνω των 40 ατόμων ο ΚΟΤ προσφέρει και δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο.

Οι Μικρές Αποδράσεις, πέραν των πιο πάνω, προσφέρουν επίσης:
• Προσφορά διαμονής σε ξενοδοχείο το Σάββατο με άφιξη στις 12:00 και αναχώρηση στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται επίσης δείπνο και πρωινό στο ξενοδοχείο.
• Οι τιμές των πακέτων παραμένουν σταθερές δηλαδή 50 ευρώ το άτομο για ξενοδοχεία 3ων αστέρων, 60 ευρώ το άτομο για ξενοδοχεία 4ων αστέρων και 75 ευρώ για ξενοδοχεία 5 αστέρων. Ανάλογες τιμές ισχύουν και για τα οργανωμένα διαμερίσματα  hotel apartments σύμφωνα με την κατηγορία τους.
• Στο πακέτο περιλαμβάνεται επίσης γεύμα το μεσημέρι της Κυριακής σε ταβέρνα της επιλογής του πελάτη στην επαρχία διαμονής καθώς επίσης και συμμετοχή, που αποτελούν προσφορά του ΚΟΤ, σε μια από τις θεματικές εκδρομές με τη συνοδεία ξεναγού. Στο νέο πρόγραμμα έγινε αλλαγή στις διαδρομές και λήφθηκαν υπόψη οι εισηγήσεις των ατόμων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
• Διακοπές της παρέας ή ομαδικές εξορμήσεις. Ο ΚΟΤ προσφέρει δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο προς και από την επαρχία επιλογής για ομάδες 40 ατόμων και άνω
• Διακοπές ευεξίας σε διάφορα ξενοδοχεία που προσφέρουν διαμονή με διατροφή full-board καθώς και θεραπεία spa. Οι διακοπές ευεξίας είναι ιδανικές για ρομαντικές αποδράσεις
• Δωροκουπόνια αξίας 50 και 100 ευρώ τα οποία μπορούν να δίνονται ως δώρα και να εξαργυρώνονται μέχρι και το τέλος της περιόδου

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα ξενοδοχεία καθώς και τους χώρους εστίασης που συμμετέχουν και να ευχηθώ και αυτή την χρονιά το πρόγραμμα να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις και γούστα των Κύπριων συμπολιτών μας αλλά και των ξένων κατοίκων στην Κύπρο" δήλωσε καταληκτικά ο κ. Ορουντιώτης.

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά