Στο νέο τεύχος του IN Business

ΙΝ Βusiness 
Τεύχος 149, Ιούλιος 2018


50.Special Issue: Women at work
Μόλις το 27,5% των γυναικών, έναντι του 72,5% των ανδρών, βρίσκεται σε θέσεις λήψης αποφάσεων στις κυπριακές επιχειρήσεις, ενώ το 60,4% εργάζεται σε χαμηλόβαθμα και χαμηλόμισθα πόστα. Στην ευρωπαϊκή Κύπρο του 2018, η γυναίκα ακόμα διεκδικεί τον αναβαθμισμένο ρόλο που δικαιούται τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, με την πρόοδο που συντελείται να ακολουθεί ρυθμούς χελώνας, κάνοντας τον προορισμό της ισότητας να φαίνεται ακόμη μακρινός.

To ΙΝ Βusiness, βιώνοντας καθημερινά τη συμβολή των Κυπρίων γυναικών στο επιχειρηματικό και γενικότερα το επαγγελματικό γίγνεσθαι, χωρίς να εξαιρεί την πολιτική σκηνή, φιλοξενεί στο αφιέρωμα που ακολουθεί τις απόψεις γυναικών, που κατέχουν θέσεις - κλειδιά, για το παρόν και τις προοπτικές του τομέα τους.
 
FEATURES
44. Λύσεις που ορίζουν το αύριο
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας RedMax Technologies, Αντώνης Βασίλη, μιλά για τις λύσεις που προσφέρουν οι οπτικές ίνες (fiber optics) σ’ ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών. Η εταιρεία του τις αξιοποιεί, αναλαμβάνοντας όλο και μεγαλύτερα έργα, με πρόσφατο παράδειγμα το καζίνο.
 
94. Προορισμός το βέλτιστο
H Salamis Tours είναι σήμερα η μοναδική ναυτιλιακή εταιρεία, που προσφέρει κρουαζιέρες από την Κύπρο, έχοντας ως βάση το Λιμάνι Λεμεσού. Εδώ και έξι δεκαετίες ταξιδεύει κόντρα στα κύματα των προκλήσεων στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας και των μεταφορών, με προορισμό πάντοτε το βέλτιστο αποτέλεσμα, σύμφωνα με όσα επισημαίνουν ο γενικός διευθυντής της Salamis Shipping Services, Κίκης Βασιλείου και η director της Salamis Tours (Holdings) Public, Έλενα Β. Χατζηθεοδοσίου.
 
98. Έρχονται επεκτάσεις
Ο CEO, πρόεδρος του συμβουλίου και founding partner του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Φλώρος Βωνιάτης, παρουσιάζει κάποια από τα βασικά πλάνα ανάπτυξης του πανεπιστημίου.
 
112. Γιορτάζει τα 50
Τα 50 της χρόνια κλείνει φέτος η Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε., έχοντας να επιδείξει πέντε δεκαετιών δραστηριότητες ως καλά παραδείγματα μιας συνετούς κι επιτυχημένης πορείας στον κόσμο του επιχειρείν. Ο ιδρυτής, Φάνος Επιφανίου, κάνει μια αναδρομή στη μισού αιώνα εταιρική διαδρομή, έχοντας πλάνα για ακόμα καλύτερη συνέχεια.
 
116. Τεχνογνωσία στα ύψη
Ιδιαίτερος λόγος γίνεται τελευταία για τις πολυσύνθετες αναπτύξεις, που δομούνται καθ’ ύψος στην Κύπρο, με περιβάλλοντες ανοιχτούς χώρους διευκολύνσεων. Οι κυπριακές εταιρείες του τομέα επενδύουν στην υλοποίηση τέτοιων έργων, που αποτελούν κυρίαρχη τάση στην Ευρώπη. Αυτό έγινε και στην περίπτωση του Limassol Del Mar, με στόχο την υλοποίηση ενός έργου διεθνών προδιαγραφών.
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 149
10. Business Gossip: The whistleblower.
10. Μοnthly Briefing.
12. Newsbrief
Ειρήνη Λουκαΐδου: Οι στόχοι μου στον Όμιλο Louis
MOI Worldwide: Νέα άφιξη στις παραγωγές
Εριφύλη 2017: Βραβεία στις άριστες
IN Brand: Eastpak
14. Επενδυτικές: Οι μεγαλύτερες ΕΠΕΥ
24. The amazing numbers of: Beauty Line
26. Ιερόθεος Παπαδόπουλος: Νέες γέφυρες με την ΕΕ
28. Cyfiled AE: Το ελλαδικό πορτφόλιο
32.ΚΕΣΕΑ: Where change begins…
34. Private Labels: Ήλθαν για να μείνουν
38. Blue Turtle Bags: Το brand που γίνεται τάση
42. Celestyal Cruises: Επιχείρηση κρουαζιέρα
78. Αφιέρωμα: Commercial & Corporate Banking in Cyprus
102. Αφιέρωμα: Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας
130. Notworthy & Untold: Βανέσσα Χατζηιωσήφ - The Robe Romance: Την εμφάνισή τους στα social media έκαναν έντονα, το τελευταίο διάστημα, luxury χειροποίητες ρόμπες. Πίσω από το concept, The Robe Romance, κρύβεται η Κύπρια Βανέσσα Χατζηιωσήφ. Μαγεμένη από το ρομαντικό ένδυμα, που κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν πως παραπέμπει σε άλλες εποχές, η ίδια μας πείθει ότι έχει χώρο και στη δική μας.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού IN Business
ΙΝ Βusiness 1000+: Οι Μεγαλύτερες Εταιρείες της Κύπρου
Στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού IN Business
Στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού IN Business
Στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού IN Business
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business
Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού IN Business
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού IN Business
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού IN Business