Lidl Κύπρου: Στήριξη για 3η χρονιά του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ

Για ακόμα μία χρονιά, παραμένοντας προσηλωμένοι στη διατήρηση των πόρων και στην προστασία του περιβάλλοντος, συνεχίζεται μία σύμπραξη με στόχο τη δράση ενάντια στην πλαστική ρύπανση, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους τόσο για το παράκτιο, όσο και για το θαλάσσιο οικοσύστημα.

H Lidl Κύπρου συνεχίζει να στέκεται αρωγός σε δράσεις και ενέργειες που αφορούν τον τόπο και το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται, μέσα από μία αποτελεσματική και καρποφόρα συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, που έλαβε χώρα τις χρονιές 2021-2022, με ενεργή δράση και εκπαίδευση σχετικά με την πλαστική ρύπανση του οικοσυστήματος.

Κύριος στόχος της συνεργασίας είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των πολιτών ως προς την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, τη μείωση της αλόγιστης χρήσης πλαστικού, την παραγωγή αγαθών μέσω κυκλικής οικονομίας και τη συνεπή ανακύκλωση. Με επικέντρωση στην εκπαιδευτική βιωματική δραστηριότητα, η ομάδα της ΑΚΤΗΣ επισκέπτεται σχολεία, ενημερώνει τα παιδιά, προτείνει λύσεις, τα βγάζει στις ακτές για πρότυπους καθαρισμούς ακτών με υλοποίηση επιστημονικών διαδικασιών διαχωρισμού στις πηγές, καταμέτρησης, καταχώρησης δεδομένων με βάση το διεθνές πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τη Θάλασσα.

Στα δύο χρόνια της συνεργασίας της Lidl Κύπρου και της ΑΚΤΗΣ, 2021 και 2022 πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε 70 σχολεία σε όλες τις πόλεις και ενημερώθηκαν 10.389 μαθητές γύρω από τη θαλάσσια ρύπανση, τα μικροπλαστικά και τις απειλές που προκαλούν στην υγεία μας, αλλά και όλα όσα μπορεί να κάνει κάθε ενεργός πολίτης. Πραγματοποιήθηκαν 5 καθαρισμοί βυθού με τη συμμετοχή 132 εθελοντών δυτών, 12 καθαρισμοί ακτής με 1287 εθελοντές και συλλέχθηκαν συνολικά 4 τόνοι σκουπιδιών.

Αυτές οι ενέργειες έρχονται να προστεθούν σε ένα σύνολο δράσεων της Lidl Κύπρου που έμπρακτα προωθούν και στηρίζουν τον σεβασμό προς το περιβάλλον, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων με γνώμονα τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους, ο οποίος αποτελεί τον κύριο οδηγό στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Επισκεφθείτε τη Lidl Κύπρου και στα:

team.lidl.com.cy

corporate.lidl.com.cy

lidlfoodacademy.com.cy

facebook.com/lidlcy

instagram.com/lidl_cyprus

youtube.com/lidlcyprus

twitter.com/Lidl_Cyprus_

linkedin.com/company/lidl-cyprus

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett