Διαθεματική ημερίδα Αρχής Ραδιοτηλεόρασης σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο Frederick

Ημερίδα με θέματα τις «Πλατφόρμες Διαμοιρασμού Βίντεο» και την «Ενδοοικογενειακή βία / Διακίνηση Προσώπων» διοργάνωσε χθες, 29 Μαρτίου 2023, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, κ. Ρόνα Κασάπη και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick Καθηγητής κ. Γιώργος Δημοσθένους, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους .

Η Ημερίδα χωρίστηκε σε δύο μέρη με διαφορετικές θεματικές.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε ο Ρόλος των Ρυθμιστικών Αρχών στο Ψηφιακό Περιβάλλον, από τη Δρ. Αντιγόνη Θεμιστοκλέους, Λειτουργό της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, ενώ η Λειτουργός-Νομικός της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης κ. Κωνσταντία Μιχαηλίδου, ανέλυσε τις βασικές πτυχές καθώς και τις προκλήσεις γύρω από το Νομοθετικό Ρυθμιστικό Πλαίσιο που αφορά στις πλατφόρμες διαμοιρασμού βίντεο. Στη συνέχεια, η κ.Julia Cooke, International Policy Manager, Online Safety της Αγγλικής Ρυθμιστικής Αρχής Ofcom, παρουσίασε την προσέγγιση της Ofcom ως προς τη Ρύθμιση των Πλατφόρμων Διαμοιρασμού Βίντεο. Τέλος, παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής του Νομικού τμήματος, της Hammy Media Ltd, κ. Nikita Popov, το θέμα της χρήσης συστημάτων Επαλήθευσης Ηλικίας στις Πλατφόρμες που προσφέρουν περιεχόμενο ψυχαγωγίας ενηλίκων.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, κ. Νατάσσα Φρειδερίκου, αναφέρθηκε και ανέλυσε τη σύνδεση μεταξύ πορνογραφίας, πορνείας, εμπορίας ανθρώπων και βίας κατά των γυναικών. Ακολούθως, η κ. Μαρία Γεωργίου, Μέλος του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου της Αστυνομίας, παρουσίασε το θέμα «Εμπορία Προσώπων-Γεγονότα και Προκλήσεις». Στη συνέχεια, η Δρ. Άντρη Ανδρονίκου, Επιστημονική Διευθύντρια του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), ανέπτυξε το θέμα της Κατανόησης της Βίας κατά των Γυναικών και τις Αναπαραστάσεις της στα ΜΜΕ. Τέλος, ο Διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου κ. Νεόφυτος Επαμεινώνδας σε καταληκτική του παρέμβαση παρουσίασε την προσέγγιση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά των γυναικών.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων του κάθε μέρους, ακολούθησε υποβολή ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους και σύντομη συζήτηση.

Δειτε Επισης

Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης